Tukiperhetoiminta

Ota yhteyttä ›

Tukiperhetoiminta

Tukiperhetoiminta on tarkoitettu tueksi lapsiperheelle, jossa tarvitaan apua arjen helpottamiseksi kuormittavassa elämäntilanteessa tai johtuen lapsen erityisen tuen tarpeista.

Tukiperhe voi olla lapseton pariskunta, pariskunta, jolla on kotona asuvia lapsia tai yksinasuvan aikuisen perhe, jolla on resursseja ja halua tarjota huolenpitoa sekä turvaa lapsille ja nuorille. Koska lasten ja perheiden tilanteet ja tukitarpeet ovat erilaisia, toimintaan tarvitaan eri-ikäisiä, kulttuuritaustaltaan vaihtelevia ja monenlaisia taitoja omaavia tukiperheitä, jotka voivat vastata lapsen ja perheen tarpeisiin. 

Lapsi viettää tukiperheessä yleensä yhden viikonlopun kuukaudessa ja loma-aikoina sovitulla tavalla. Tukiperheessä tehdään tavallisia, turvallisen arkisia asioita. Tukiperheen aikuisilla tulisi olla mahdollisuus kuljettaa lasta tukiviikonlopuille ja takaisin kotiin. Tukiperheen oma elämäntilanne on vakaa, perheessä ei ole akuutteja kriisejä tai muita suuria huolia.

AVA valmentaa tukiperheet ja antaa vahvaa tukea koko lapsen tukisuhteen ajan

Järjestämme koulutuksia ja vertaisryhmiä, ja tarvittaessa on mahdollisuus työnohjaukseen. Tukiperheen toivotaan sitoutuvan toimintaan useammaksi vuodeksi, perheen tuen tarve voi olla pitkäaikainen. AVA maksaa tukiperheelle palkkion ja kulukorvauksen tukiviikonlopuista.

Rikosrekisteriote tarkistetaan ennen toiminnan aloittamista, mikä on normaali käytäntö kaikilla lasten kanssa toimivilla. 

Jos olet kiinnostunut toimimaan tukiperheenä, ota yhteyttä:

Markku Vainio-Pekka
Tukiperhetoiminnan koordinaattori
Puh. 044 4910345
ohjaaja@avaperhepalvelut.fi

Muut yhteystietomme ›

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita