Ajankohtaista

Ota yhteyttä ›

Perhehoidon koordinaattorin päivä

Julkaistu: 29.05.2023

Puhelin soi. ”Hei, onko sulla hetki aikaa?” kuuluvat perhehoitajan sanat korviini bluetoothista. ”Hei, mulla on tässä vielä reilu tunnin ajomatka. Mulla on hyvin aikaa sulle. Kiva kun soitit. Mitä teille kuuluu?”

Perhehoidon koordinaattori toimii perhehoitajan tukityöntekijänä ja on se taho, jolle perhehoitaja voi soittaa matalalla kynnyksellä ja pohtia lapsen hoitoon ja hyvinvointiin liittyviä asioita. Perhehoidon koordinaattorin merkittävimpiä tehtäviä on varmistaa, että perhehoitajan ääni tulee lasta koskevissa asioissa kuuluviin. Perhehoitaja on lapsen arjen asiantuntija. Arjen havainnot ja muutokset lapsen hyvinvoinnissa ovat tärkeää tietoa lapsen vastuusosiaalityöntekijälle. Koordinaattori on linkki perhehoitajan ja lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän välillä vapauttaen perhehoitajan aikaa tärkeimpään tehtävään eli lapsen kanssa olemiseen. AVA:n koordinaattorit ovat pitkän linjan lastensuojelu- sekä ihmissuhdetyön asiantuntijoita ja tätä asiantuntemusta haluamme välittää myös perhehoitajille, kun pohdimme yhdessä, miten lasta voisi parhaiten auttaa kulloisessakin tilanteessa.

Koordinaattorin tehtävät ovat hyvin monimuotoisia ja jokainen päivä on erilainen. Koskaan ei voi tietää minkälaisia kohtaamisia tai yhteydenottoja päivä tuo mukanaan ja työ on luonteeltaan hyvin liikkuvaa. Päivän aikana saatat kohdata perhehoitajan lisäksi lapsen ja hänen biologista sukuaan, teet yhteistyötä lapsen monialaisen verkoston kanssa, sekä vietät lounastauon autossa, joka toimii usein myös toimistonasi, sekä etäpalaveripaikkana. Koordinaattorin tehtäviin kuuluu myös lapsen syntymävanhempien kanssa tehtävä yhteistyö, kuten lapsen ja vanhempien tapaamisista sopiminen. Joskus koordinaattori menee myös mukaan mm. lapsen sairaanhoitoon liittyviin käynteihin perhehoitajan tueksi.

Perhehoidon koordinaattorin päivän aikana sattuu välillä hassuja sattumuksia. Saatat löytää itsesi esimerkiksi metsästä etsimässä karanneita hevosia ja keskustelet samalla perhehoitajan kanssa, kuinka lapsen toiminnanohjausta voisi parhaiten tukea arjessa. Useimmilla perhehoitajallamme on kotieläimiä ja eläinrakkaina ihmisinä emme pistä ollenkaan pahaksemme, jos kissa istuu koko tukikäynnin sylissämme tai koira kerjää rapsutuksia. Välillä joudut todella tiukan paikan eteen ja käymään vakavaa keskustelua itsesi kanssa; voisiko meille sittenkin tulla vielä yksi koira, kun istut pentulaatikossa, suloisia koiranpentuja syli täynnä.

♥:lla koordinaattorit Anniina, Martina, Mikko ja Sanna

 

« Takaisin ajankohtaista-sivulle

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita